fbpx

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen BodyMind Stoppen met Roken

We beginnen met een telefonisch of persoonlijk intakegesprek. Als je besluit mee te doen ontvang je het werkboek. Gedurende de drie volgende maanden heb je regelmatig contact met je coach (persoonlijk of telefonisch).

Het programma van Body&Mind is heel geschikt om voor of tijdens de zwangerschap te stoppen. Hoe eerder, hoe beter. Dus stel het besluit om te stoppen niet uit!

Ja, alle coaches van Body&Mind zijn geaccrediteerd en werken met huisartsen samen. Bijvoorbeeld als stoppers baat kunnen hebben bij medicatie om de ontwenningsverschijnselen te verminderen. Alleen artsen mogen die medicatie voorschrijven.

Het stopprogramma duurt maximaal 12 weken. Veel deelnemers zijn al veel eerder helemaal rookvrij.

Een geaccrediteerde coach is opgeleid om rokers individueel en in groepen te begeleiden met stoppen met roken. Onze coaches zijn geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken.

Iedereen is verplicht zich te verzekeren tegen de gevolgen van ziekte. Dat is de zorgverzekering. De meeste verzekerden hebben een basispolis met een verplicht eigen risico van € 385 (in 2018). Op welke zorg u aanspraak kunt maken, staat beschreven in uw zorgpolis.

Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden een erkend stoppen met rokenprogramma vanuit de basispolis.

Er zijn verzekeraars die het eigen risico niet aanspreken zoals VGZ, Univé.

In dit geval vergoedt de zorgverzekeraar een bedrag van 75 tot 100 procent vanuit de basisverzekering en 100 procent, indien Body&Mind een overeenkomst met je zorgverzekeraar heeft.

Vraag dit even na bij de gemeente, vaak zijn er verschillende aanbieders met verschillende voorwaarden.