fbpx

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen BodyMind Stoppen met Roken

Na je inschrijving, ontvang je een werkboek. Daarmee krijg je inzicht in je rookgewoonten. Zo bereid je jezelf voor op je stopdatum. Haastige spoed is niet goed, dus neem alle tijd die je nodig hebt.

Je Coach staat klaar met advies, persoonlijk of per telefoon, wanneer jij er behoefte aan hebt. Misschien zijn er in het centrum groepsbijeenkomsten. Als dat zo is krijg je daarvoor een uitnodiging.

Je coach laat je ook kennismaken met het aanvullende plus programma: bewegen, voedingsadvies en ontspanning. Dat programma is niet verplicht, maar het helpt je enorm om ontwenningsverschijnselen de baas te blijven.

Het programma van Body&Mind is heel geschikt om voor of tijdens de zwangerschap te stoppen. Hoe eerder, hoe beter. Dus stel je besluit om te stoppen niet uit!

Ja, alle coaches van Body&Mind zijn geaccrediteerd en werken met huisartsen samen. Bijvoorbeeld als je als deelnemer baat hebt bij hulpmiddelen of medicatie om de ontwenningsverschijnselen te verminderen. Alleen artsen mogen die medicatie voorschrijven.

Het stopprogramma duurt ongeveer drie maanden. In die Periode heb je enkele malen contact met je Coach. Maar de kans is groot, dat je net als de meeste deelnemers, al na een paar weken rookvrij bent. De Coaches hebben geen haast. Jij bepaalt je eigen tempo.

Een geaccrediteerde coach is opgeleid om rokers individueel en in groepen te begeleiden met stoppen met roken. Onze coaches zijn geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken.