fbpx

De Breuk met de Peuk is nabij!

Kwaliteitssport-, beweeg- en leefstijlcentra starten in september de Breuk met de Peuk campagne om met Wanda de Kanter (Stichting Rookpreventie Jeugd), de Alliantie Nederland Rookvrij, het KWF en het Trimbos Instituut duizenden mensen van het roken af te krijgen. En vooral een omgeving te creëren waarin kinderen niet verleid worden om te gaan roken.

 

Vooraanstaande nederlandse health en fitnesscentra hebben zich reeds verenigd bij Body&Mind Lifestyling; een nieuw initiatief dat zich richt op het veranderen van gewoonten en specifiek verslavingen zoals roken, eten, alcohol.

Door de oorzaken van ongezond gedrag aan te pakken met bewegen, gezonde voeding en ontspanning, is zelfs burn-out te voorkomen. Iedereen lijkt heel blij met dit initiatief, dat volledig inspeelt op het nationale preventiebeleid.

 

De Body&Mind Centra hebben reeds een aanbod van Bewegen, Voeding en Ontspanning en daar komt Stop Roken bij. Zij voldoen aan alle eisen voor verzekeraars om voor vergoeding in aanmerking te komen en zullen hier ook de erkende bijscholingen voor volgen.

Wanda de Kanter, longarts, Stichting Rookpreventie Jeugd is heel blij met deze opzet die kan leiden tot 500-600 stop roken locaties in Nederland waar je iedere week onder professionele leiding kunt stoppen en gezond bewegen.

 

Fitness ondernemer, Casper Visser, International Health Spa Den Haag, vooraanstaand lid van Fit!vak en Fit!vak preventiecentrum, vind het concept Body&Mind Lifestyling en de uitbreiding van kennis bij het personeel een duidelijk voorbeeld waarmee je positief onderscheidend bent van lowbudget fitness ketens, die als hoogste doel beurswaarde en geld hebben.

 

Fysiotherapeut Wim Zoutendijk van Active Health Center Ypenburg en Leidschenveen, zowel KNGF als Fit!vak, vindt dat Body&Mind helemaal past in deze tijd van complexe gezondheidsproblemen, veroudering: “het mooiste is dat moreel gezien het als sportcentrum fantastisch is als je mensen ook van slechte gewoonten en verslaving af kunt helpen.”

 

Directeur Cees Arendse Sr. van Arendse Groep met zeven fitness en fysiocenters in Brabant en Gelderland ziet de Body&Mind Lifestyling als een goede opzet voor sportcentra die nog wel mensen coaching en begeleiding kunnen en willen bieden. Bovendien kun je volgens Arendse op deze manier ook heel goed gezamenlijk reclame maken en onderscheidend zijn. “De Breuk met de Peuk hoort nu bij de Body&Mind centra. Grappig, die kreet onthoud je wel!”, aldus Arendse.

 

Ook Jeroen Alderding, van Sport Accent Nootdorp/Den Haag, lid van de Vereniging Exclusieve Sportcentra (VE) ziet hier een ontwikkeling die toekomst heeft voor goede beweeg- en leefstijlcentra.

 

Mediacontact:

Toon Vollering, Initiator

M: 06-4033 8959